Nieuwe camera| Olympus e-pl7

Olympus pen e-pl7

Ik had al een tijdje een nieuwe camera op het oog. Ik wilde graag een wat kleinere, compactere camera dan mijn Canon 60D en graag ook nog een die er mooi uit zag. Gewoon een camera die je makkelijk in je tas kunt stoppen als je een dagje weg gaat, niet eentje waar je mee loopt te zeulen. Zo kwam ik dus bij de Olympus pen e-pl7 terecht. Absoluut een prachtige camera en goede aankoop.

IMG_0231

Deze camera heeft heel veel leuke functies waarmee je eigenlijk vrijwel direct fotootjes kunt schieten voor op je blog of voor instagram. Je kunt ze heel snel uploaden via de makkelijke connectie met wifi. Ideaal! En wat ook ontzettend handig is is het kantelbare schermpje. 1 nadeel is wel dat het schermpje alleen naar beneden gaat waardoor het kantelen en een statief bijvoorbeeld niet zo handig samen gaan.

IMG_0230

De kit-lens (14-42mm 3.5-5.6) is een prima lens om mee te beginnen al wil ik zelf de andere lens die en wat meer bokeh effect geeft er ook graag nog eens aanschaffen.Ā 16 megapixel sensor, 1080p HD video. Wat super fijn is en betekend dat je hem ook prima kunt gebruiken voor bijvoorbeeld vloggen.

De kwaliteit van de foto’s is zeker prima, maar voor alsnog zou ik niet mijn oude Canon 60D inruilen om alleen nog foto’s te schieten met deze camera. Wel is deze meer compacte Olympus prima om mee te nemen op reis, uitstapjes etc.

Er zitten heel veel verschillende functies op de camera zoals ART. Dat is een setting waarmee je in filters kunt fotograferen. Hoe leuk is dat! Ook zijn er allemaal verschillende settings zoals: fotograferen met kaarslicht, vuurwerk, portret enzovoort.

IMG_0233IMG_0232

Kortom de camera ziet er van de buitenkant ontzettend mooi uit, maakt mooie foto’s en filmt ook nog eens in Full HD. Ik ben er heel blij mee en vind het ook zeker een aanrader. Als je bijvoorbeeld beginnend bent en nog geen DSLR camera aan wil schaffen.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge