Airbnb in New York

UnknownWe moesten toch maar eens de poging wagen om iets via Airbnb te boeken. Ik had er zo veel goede dingen over gelezen, maar vond het nog steeds een beetje spannend om daadwerkelijk te boeken.
Na goed georiënteerd te hebben besloten Rick en ik om toch een Airbnb te boeken.

We besloten te gaan voor een kamer in de Brooklyn 30 minuutjes met de metro van Manhattan vandaan. Dat was zeker wel te doen met een metrocard. Zo gezegd zo gedaan. Aan de cooper street, volledig zonder toeristen dat is best wel spannend. Uiteindelijk waren we ook wel echt de toeristen van de straten daar al deden we nog zo ons best haha.

De dag dat we aankwamen op JFK airport probeerde we contact te krijgen met de host. Hier ging eigenlijk iets mis. Niet zo heel fijn na een vlucht van 8 uur. En in Nederland was het midden in de nacht dus je kunt je wel voorstellen dat wij gewoon onze kamer op wilde. Toen we aanbelde deed de moeder van de host open. Echt met een gezicht alsof ze totaal niet wist waar het over ging. Alsof er helemaal geen Airbnb was..
Hier schrok ik best van want stel je staat daar met je koffers, zonder accommodatie midden in New York en weet niet waar je heen moet. Gelukkig toen ze de smsjes zag met de host vertrouwde ze ons meer en mochten we naar binnen. Zo zaten wij ineens in de woonkamer bij die mevrouw te wachten tot haar schoonzoon de kamer klaar ging maken want er zaten de verkeerde mensen in. Je begrijpt wel dat het allemaal een beetje vreemd was.

Gelukkig na 1,5 uur kwam de schoonzoon toch en konden wij de kamer in. Wat hebben wij geslapen zeg haha. Het hele gedoe was snel weer vergeten toen we de volgende dag NYC inliepen. De kamer zelf was best ruim, genoeg opbergruimte en een tv . De badkamer was wel gedeeld met 2 andere kamers waar we in principe geen last van hebben gehad. Behalve de laatste 2 dagen toen er nieuwe rare meiden in zaten. Toen was de badkamer een beetje vies.

Het klinkt dus allemaal niet geweldig, maar als je kijkt naar de prijs word het alweer wat leuker. Wij betaalde €600 voor 12 nachten. Normaal betaal je €600 voor 3 a 4  nachtjes in een hotel. Dat was dus super fijn. Zo konden we wel meer winkelen en langer blijven.

Als ik heel eerlijk ben zou ik het volgende keer weer doen, maar dan wel met een eigen badkamer. Verder bevalt AirBnB bevalt mij wel! Lees wel altijd eerst goed de recensies voordat je iets boekt! 

Unknown

Dit was de kamer waar wij in verbleven

Volg:

1 Reactie

  1. Sija 4 april 2016 / 11:06

    Zo, dat was wel even schrikken in het begin! Gelukkig is het goed gekomen, de kamer ziet er prima uit! Ik heb nog nooit via airbnb geboekt, maar het lijkt me wel leuk om een keer te proberen :) X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge