Wat je echt moet hebben als je krullen hebt

IMG_3344

Hoi!
Zoals jullie wel weten heb ik een grote bos krullen op mijn hoofd. Al dat haar is niet altijd even gemakkelijk en daarom help ik graag een handje voor als je nog niet helemaal weet wat je allemaal kan helpen om mooie krullen te krijgen en te houden.

Leave in conditioner

Dit is echt 1 van de nummer 1 producten die je eigenlijk altijd nodig hebt. Bij iedere wasbeurt of co wash.
Een dikke pudding achtige conditioner is goed voor als je het hebt gewassen en een wat meer vloeibare substantie is super handig om in een refresh flesje te doen.

Refresh flesje

Het liefst een sprayflesje dat is wel zo handig en verdeel je het goed over je haar. De 2e & 3e dag nadat je je haar hebt gewassen kan het vaak pluizen als je de pluizige plukken besprayt met een beetje leave in conditioner, olie en water; ze dan even om vinger draait om er weer een mooie krul van te maken. Moet het helemaal goed komen. Wel even laten drogen dan!

Eigen gemaakt masker

Een eigen masker kun je heel goed maken met huis tuin en keuken producten zo maak ik het meestal met Avocado, ei, banaan, mayonaise en olijfolie. Wel even door de blender gooien anders heb je heel veel vieze stukjes in je haar hihi.

Satijnen kussensloop

Om weer met mooie krullen op te staan is een satijnen kussensloop echt een aanrader. Het haalt niet het vocht uit je haar zoals een katoenen kussensloop dat wel doet.

diffuser

Om je curls mooi droog te föhnen. Met föhnen behaal je meestal wel het mooiste resultaat. Kun je het beste een diffuser gebruiken. Deze droogt je krullen heel mooi.

Een Pick-kam

Meer volume? Een pick-kam is is ideaal. Zet hem tegen de aanzet van je haar en beweeg omhoog zo creëer je meer volume

Een zachte “haarhanddoek”

Gebruik nooit een normale handdoek om je haar! Nooit! Dit beschadigd je krullen en haalt ook nog eens het vocht eruit. Gebruik liever een speciale handdoek voor je haar. Een normaal t-shirt werkt ook. Knijp van onderaf je krullen “droog” en föhn ze daarna met de diffuser

Volg:

3 Reacties

    • Bernicedanique 16 april 2016 / 11:48

      haha hoe leuk het er soms ook uit ziet, zo moeilijk en irritant zijn ze soms ook hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge